Screenshot 2022-06-01 at 12.05.52.png

ULLA-MARIE NILSSON 

Exclusive at WAKAI

Onsdag 15e Juni 

La Petite Mort! 

 

Eftersom jag har utlovat redogörelser om livet i Edsbyn så börjar vi väl i Stockholm. Jag fick en inbjudan som andades dekadens till en butiksöppning av Linda Lindgrens butik och showroom, La Petite Mort. Tre designers samsas om källarutrymmet på Grevgatan som under denna soliga eftermiddag mitt i ljuvaste juni var smockfull av dekolletage, läppstift, färger, plymer, svett och praliner. Stämningen var av det slaget att alla blev bästisar! 

IMG_7249.jpg

Långskånken med en försynt uppsyn, men som var iklädd en sensationell kimono är yours truly. Den gröna skapelsen är signerad Viveka Gren som använder begagnade saris från Indien och allt annat som är vackert när hon designar sina kimonos. 

Eftersom jag är fåfäng och dessvärre såg för jävlig ut på de flesta bilderna från eventet får ni en bild med några månader på nacken. Här är resultatet av 45575555 selfieförsök. Blev bra ju! 

EBB0D3F5-C1C0-48B6-B2C8-0DE8B6EBD521.jpeg

Initiativtagare till La Petite Mort är den här pralinen.

IMG_7168.jpeg

Jag har tre kimonos av Linda Lindgren varav två identiska som jag använder så ofta att det gränsar till äckligt. Här ser ni en mallgroda iklädd en av dessa. Det finns mer att tillägga så en sån tur att jag valde att börja blogga igen. Tack för pepp och möjlighet WAKAI!

IMG_6108.jpeg
IMG_71821(1)1.jpg

Onsdag 22e Juni 

Begagnade underklänningar? 

Kanske är underklänningarna grungens förtjänst, eller grungens fel för den som är av den uppfattningen. WAKAI betyder young at heart, men hur det är ställt med undertecknads inre är högst oklart. Jag känner mig exempelvis ungdomlig och aktuell som fortfarande lyssnar på grunge och det kanske kan föranleda en och annan protest. Hur som helst är grungen sannolikt ursprunget till min faiblesse för dessa polyesterslamsor. Även om Blind Melons fantastiska sångare, Shannon Hoons uppträdde iklädd sin flickväns nattlinneliknande klänning så var det Courtney Love som bar underklänningarna bäst, dvs. hon såg mest slampig ut. Julie Delpys rollkaraktärs strap dress i filmen Bara en natt kan också ha påverkat det faktum att underklänningar utgör en självklar bas i min garderob. 

IMG_7359.jpeg

Vinter, sommar, vingårdsbesök, eller i kommunhuset i Edsbyn, de funkar oavsett. Kan däremot inte rekommendera skinnklädda klackar i samband med vingårdsbesök, men skomakare i Italien behöver väl också mat på bordet. 

IMG_3595.jpeg
IMG_7371.jpeg
IMG_5717.jpeg

Bra underklänningar slutade tillverkas på (nu gissar jag) 70-talet och det är en av anledningarna till att de måste vara begagnade. Den typen av underklänning som Liz Taylor hade i filmen Katt på hett plåttak är plättlätt att hitta. Hennes kurvor är dock inte lika enkla att få till. Jag har köpt de bästa (underklänningarna, inte kurvorna) av Lisa Larsson secondhand och från Etsy. Korkat av mig att ge er så ovärderliga tips, men jag har så många på lager att framtiden är tryggad.  

IMG_7379.jpeg
IMG_7369.jpg
IMG_7372.jpeg

Midsommar 2022

Juni 2022 ned midsommar i spetsen kommer att inta floskeltoppens förstaplats, men även för oss som följer hashtaggar som #bullshitquotes har det varit svårt att inte brista ut i ”Stoppa tiden” och annat jidder. Älskar juni! 

IMG_7811.jpg

Apropå jiddriga ordspråk så är ”Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder” det som får mig att vilja kaskadspy och då är jag ändå utbildad fritidspedagog. Det finns såklart skitdåliga väder. I skrivande stund är det verkligen inte skitdåligt väder och jag har en bunt oerhört slarvigt sydda kaftaner som jag använder året runt, men det är dagar som dessa jag kan använda dem utan att få frågan ”Men fryser du inte?”

IMG_7648.jpeg
IMG_7560.jpeg

Nu är bästa tiden, Sverige är fantastiskt eller annat valfritt, kolla in juni! 

IMG_7804.jpeg
IMG_7723.jpeg
IMG_1047.jpeg
IMG_7768.jpeg
85803032-07BA-4450-B37F-FABFD4D74FE1.jpeg