top of page
jojoborglarsson_alt.JPEG

JOJO BORG LARSSON

Exclusive at WAKAI

Torsdag 7 Juli.

 

Det är underhållande att bo med någon som hör dåligt! Jag gick in till mamma för att fråga om hon sett den orange saxen? Hon tittade på mig med tom blick. Uppenbart att hon inte förstod vad jag frågade. Jag försökte igen - har du sett den orange saxen? Samma tomma uttryck. Sedan kommentaren – Jag har inte sett någon orange katt! Sedan skrattade vi så vi vek oss dubbla. Även tydligt att kul och ful liknar varandra! Vi har bakat de fluffigaste veganska kardemummabullarna som tänkas kan och fått fart på ärtskotten. Även haft en kort introduktion till Snapchat. Överst på listan: Nya batterier till hörapparaten.

1.jpg
2.jpg
3.jpg

Jag vill skryta om härliga kvinnor. Jag känner så många superkvinnor och det är jag så otroligt tacksam över. Anna G – som alltid tar sig tid. Som kommer med ett nybakat grötbröd för att göra mig glad när hon egentligen borde packa inför familjesemestern. Anna S –vimsigaste virvelvinden med handväska och tillhörigheter uthällda mitt på golvet. Som aldrig ger upp, trots hård vind från alla håll. Sezen, bästa boxningspartnern – som snart skall resa gjorden runt alldeles själv och boxas i alla länder! Och sååå många fler… Heja er och lyckliga mig som får hänga med er!

4.JPEG

Det är säsong för fröhus! Om ni inte har reflekterat över det, så är fröhus en av de tjusigaste saker som finns! Och just nu finns det hur många typer som helst. Som nybliven bloggare har jag tyvärr inte fotat några, klantigt, men jag vill verkligen uppmuntra varenda själ att fylla synfältet med just fröhus. Den här årstiden är så magisk. Har sommarkantarellerna kommit? De första blåbären? Man bör lukta på allt i naturen. Så att man är fylld av dofter inför den doftlösa vintern. Mjuka barrträd med asiatisk look t.e.x.

5.jpg

Även denna vecka har jag hängt mycket i ateljén. Halshuggit en docka för att göra en gjutform, bland annat. Annars är det mest brudklänning på G. Tyvärr är tyget numera min ovän. Det är ett tyg med PÅKLISTRAT glitter. Japp – hela lägenheten är höljd i glitter. Det sprutar glitter åt alla håll. Det är bruden som valt detta tyg – och hennes vilja är förstås min lag. Men jag vet att det kommer bli som med granbarren. Jag kommer att hitta glittergömmor flera år in i framtiden. Haha.

6.jpg

Häromdagen drömde jag att jag gick på stan naken. Det överraskande var att jag trivdes med det. Kände mig helt naturlig och avslappnad. Jag gillar att vara klädlös. Semestern är här för de flesta. Jag ser fram emot en Västkust trip med sonen och några turer till mitt skrutthus utanför Sala. Båda miljöerna passar bra om man vill slänga av sig paltorna och låta sig fröjdas i sin naturliga kostym.

7.jpg

Nu till dagens tips. Det var svårt att fota en snygg bild på mina korta kampsportsnaglar. Ser inte klokt ut – men tipset är bra. Köp sådana där fusktattoos som finns i leksaksaffärer och andra ploj o krafs butiker. Särskilt på semesterorter. Sådana som man överför med bara vatten. Klipp till lagom bitar. Måla med lack – tattoo – genomskinligt lack, klart!

8.jpg

Var glad och snäll. Skratta mycket. Låt inte din sommar slukas av matlagning och disk.

Prova en löp tur. Hörs i augusti!

Torsdag 30 Juni.

 

Jag och mamma står och bakar bröd i underbyxorna – endast. Åh – så nöjd att få skriva en mening jag aldrig skrivit! Hurra vad kul. Värmeböljan kräver sin klädsel.  Ja – mamma har precis flyttat in hos mig då det började bli arbetsamt att sköta trädgård och villa. Sonen har precis flyttat hemifrån – så perfekt tajming. Vi kommer överraskande bra överens…snor varandras läsglasögon, dricker vitt te och levererar kärleksfulla råd/pikar på löpande band.

Hittills har det faktiskt fungerat att leva med en icke vegan. Vi samsas och kommer på lösningar. Här kommer recept och bevis på världens enklaste och godaste bröd som jag så gott som är uppväxt på. Den runda formen är i mammas hus – så det fick bli kärleksbröd tydligen!

1.JPEG
2.jpg
3.jpg

Självklart bakade vi veganskt och använde havremjölk och agavesirap.

För ett och ett halvt är sedan började jag med vad som visade sig vara världens roligaste sport, Muay Thai aka Thaiboxning! Har inte sportat en sekund i mitt liv om man inte räknar att plocka bär och svamp, haha. Anledningen till att det kommer att bli en del snack om att hitta sin sport, vem man än är, är att det har gjort mig så LYCKLIG! Efter att känslan av att vara trött och sliten i kroppen smugit sig på bestämde jag mig för att vårda den boning som min själ bor i – och vilken skillnad! Tränar massor och känner mig alltid pigg och glad. Jag känner aldrig att jag vill skippa träningen – utan vill nästan gråta om jag tex är förkyld och måste vara hemma. Här ser ni mig i mitt lyckorus efter ett clinch pass. Jag har alltså stått och ”våldskramats” med andra svettdrypande tokar i 1,5 h. Underbart!!!

4.jpg
Min ateljé är en härlig plats. Fast iof upplever jag nog hela världen som min ateljé egentligen. Just nu har jag inget 9-5 jobb så det blir en del tid i just ateljén. Håller på att fixa med brudklänningen till en kär väns dotter. En underbar bonde som skall gifta sig i vita gummistövlar med kristaller på. Jag har jobbat med att skapa innehåll till sociala medier så länge och ett bekymmer när jag nu är på jakt efter ett nytt jobb är att det verkar vara nästintill omöjligt att jobba med något annat än att skapa content. Ironiskt att jag sitter här och skapar just….content. Hahaha. Jag skulle vilja jobba med händerna. Och kroppen. Hur hamnade vi framför datorn och vad gör det med oss?
5.jpg

De senaste veckorna har bjudit på ett par roliga tillställningar. Mitt första rejv på 20 år tex. Och vilket rejv sedan! Utöver den glada överraskningen att jag orkade dansa till kl 08.00 på morgonen utan en droppe alkohol eller annat, så var det mycket hög nivå på outfits! Burning Man nivå. Kände mig väldigt lättklädd när jag for dit – upplevde att jag var klädd i skoteroverall när jag väl var där. Sedan hade jag turen att få närvara vid Brilliant Minds avslutnings kalas och det var en kväll att minnas. Buss ut i sommarnatten där vi vid ankomst välkomnades av ljuva toner från en neonupplyst harpa.  En surrealistisk upplevelse där Edward Norton smög runt som vem som helst, Swedish House Maffia drog ett set, eldjonglörer och burleska djurmänniskor uppträdde och bajamajorna hade guldinteriör, riktig toalett och kakel. Väldigt härligt arrangerat. Känslan av att glida runt i all denna smarthet samtidigt som det glittrar, flammar, trummas och dansas var helt enkelt härlig. En klassiker för mig som har precis noll koll på vem någon är, var att jag först efteråt insåg vilka jag pratat med. Lite synd – annars kunde jag ju frågat något relevant! Haha. Dock fick jag träffa en för mig viktig person. Veganosthjälten Sorosh Tavakoli. Vi veganer tillber nämligen alla som brinner för att utveckla ost! Jodå. Helt klart minnesvärt. Såpass att jag inte fotade så värst!

6.jpg

Vi avslutar med et sommartips! Fläta in ringar och annat krafs från loppis eller trasiga smycken i dina flätor. Snyggt och roligt.

7.jpg

Lev väl – var snäll och ödmjuk - sluta aldrig kämpa, för dig och andra!

bottom of page